IC systems
 

Invoice productlogo
Vill du hantera din kundfakturering mer rationellt? Då är IC Invoice den tjänst du behöver. Grunden är enkel. I stället för att du skriver ut fakturorna själv, skickar du en fakturafil till oss. Vi ser till att dom kommer ut. Kunderna betalar direkt till ditt bankkonto. Vi får information om alla inbetalningar från Bankgirot och skickar samma information till dig som du läser in i ditt system. Du behöver inte bekymra dig om att påminna och kräva betalt. Det ingår i tjänsten. Du slipper bekymmer och sparar tid och du kan inte göra det billigare själv!

Systemet är kraftfullt
Vi klarar utan problem av att processa tusentals fakturor i timmen. Du följer själv status på dina fakturor efter inloggning i tjänsten. Du har full överblick över dina fakturor. Du kan ändra förfallodatum och registrera betalningar som kommit ”fel” väg. Fakturan visas exakt som den såg ut när den skickades ut i vårt fakturahotell. Samma sätt använder vi för att visa eFakturor i internetbanken.

Kundinställningar
Du bestämmer vilka villkor som skall gälla för din kund. Hur skall han få sin faktura. Hur många dagar skall det gå innan påminnelse skickas ut, eller inkassokravet. Skall den överföras automatiskt för inkassohantering eller vill du själv besluta om detta.

Distributionssätt
Du kan skicka pappersfakturor, det gör dom allra flesta fortfarande! Du kan skicka eFaktura till kundens internetbank och du kan skicka EDI-fakturor. Svefaktura är ett filformat som används av allt flera och framförallt av den offentliga sektorn. Det ingår i tjänsten. Du kan alltså direkt skicka elektroniska fakturor till dina kunder inom den offentliga sektorn. Vi delar upp dina fakturor i de olika distributionssätten utan att du behöver bekymra dig. Du gör inställningar för detta en gång per kund.

Rapportgeneratorn
Med rapportgeneratorn skapar du själv de rapporter du önskar. Det är ett mycket kraftfullt verktyg. Rapporterna skriver du ut direkt eller skapar en PDF som systemet skickar till din email. Vissa rapporter kan du även se som diagram. Det är oftast det bästa sättet att beskriva situationen för icke ekonomer.

Inkasso
Vi skickar dina ärenden vidare till ditt inkassobolag om du har avtal om detta. Har du inte det, ingår inkasso i tjänsten. Du skall bara bestämma hur långt du vill gå med ditt ärende. När du har bestämt dig så sker allt med automatik.
 Relaterat
Nyheter
2012-04-22:
Föreningar slipper inte revisor
Om din förening får offentliga bidrag mer än 220000 kronor måste föreningens räkenskaper granskas av en auktoriserad revisor. - När det gäller verksamhet som bedrivs med stöd av skattemedel är det rimligt att verksamheten bedrivs öppet och granskas av revisorer, säger jämställdhetsminister Nyamko Sabuni (FP) i en artikel i tidningen Riksdag & Departement.

Riksdagsledamoten Börje Vestlund ställde en interpellationsfråga i riksdagen om detta krav på föreningar.

- Jag förstår inte varför regeringen inte är lika ambitiös med att vilja minska regelbördan för föreningar och organisationer, som man är när det gäller företag.

Revisorskravet har som bekant tagits bort för företag men för föreningar och organisationer är det inte borttaget.
2012-04-22:
Svensk Industriförening väljer eventlösning från Invoice Company
Svensk Industriförening har valt Invoice Company som leverantör av en lösning för publicering av sina events. Svensk Industriförenining är en arbetsgivarorganisation med knappt 30 branschorganisationer som medlemmar. Sinf och föreningarna arrangerar årligen en mängd aktiviteter och events.

För att samla information om alla aktiveteter valde Sinf en lösning som vi fick leverera, www.sinfevents.se.

På siten publiceras eventen. Deltagarna kan bokar själva in sig. För de event där deltagaren skall faktureras är eventsystemet integrerat med våra fakturatjänster.
2012-04-22:
Deklarera året runt
Skatteverket planerar att man från nästa år skall kunna deldeklarera. Har man sålt sin bostad eller sålt av aktier är tanken att du redan nästa år skall kunna deklarera detta direkt. Skatteverket kan inte bestämma taxering löpande under året men kan däremot löpande bygga på deklarationen med nya affärshändelser.

Fördelen är också att Skatteverket tidigare kan informera om vilka skattemässiga konsekvenser en viss affär får. På det viset hoppas Skatteverket att privatpersoner och företag skall få ökad ekonomisk översyn.

Senast 1 januari 2013 räknar Skatteverket med att deldeklaration skall vara möjligt.
Fler nyheter

Artiklar
Europeiskt betalningsföreläggande - ny möjlighet att få betalt
Ny lag har börjat gälla som underlättar att få betalt för en fordran i alla EU-länder. En klar fordr...
Läs mer
Mervärdesskatt om du redovisar i Euro
Företag, som har sin redovisning i euro vid redovisningen av uppgifter om mervärdesskatt enligt skat...
Läs mer
Januarikonkurserna ökar trots bra fart i ekonomin
UC publicerade sin konkursstatistik idag. Företagskonkurserna steg med 5 % i januari jämfört med sam...
Läs mer

  
webmaster    disclaimer   copyright IC the Invoice Company Sweden AB, 2006
Telefon: 018-4309980
Fax: 018-127202