Kontakta oss
 
Kontakta IC
Företagsnamn: *
Organisationsnr: *
Gatuadress:
Postnr Ort:
Internet:
 
Kontaktperson: *
Telefon 1:
Telefon 2:
Fax:
E-post: *
Jag vill veta mer om:
Kommentar:
Nyheter
2012-04-22:
Föreningar slipper inte revisor
Om din förening får offentliga bidrag mer än 220000 kronor måste föreningens räkenskaper granskas av en auktoriserad revisor. - När det gäller verksamhet som bedrivs med stöd av skattemedel är det rimligt att verksamheten bedrivs öppet och granskas av revisorer, säger jämställdhetsminister Nyamko Sabuni (FP) i en artikel i tidningen Riksdag & Departement.

Riksdagsledamoten Börje Vestlund ställde en interpellationsfråga i riksdagen om detta krav på föreningar.

- Jag förstår inte varför regeringen inte är lika ambitiös med att vilja minska regelbördan för föreningar och organisationer, som man är när det gäller företag.

Revisorskravet har som bekant tagits bort för företag men för föreningar och organisationer är det inte borttaget.
2012-04-22:
Svensk Industriförening väljer eventlösning från Invoice Company
Svensk Industriförening har valt Invoice Company som leverantör av en lösning för publicering av sina events. Svensk Industriförenining är en arbetsgivarorganisation med knappt 30 branschorganisationer som medlemmar. Sinf och föreningarna arrangerar årligen en mängd aktiviteter och events.

För att samla information om alla aktiveteter valde Sinf en lösning som vi fick leverera, www.sinfevents.se.

På siten publiceras eventen. Deltagarna kan bokar själva in sig. För de event där deltagaren skall faktureras är eventsystemet integrerat med våra fakturatjänster.
2012-04-22:
Deklarera året runt
Skatteverket planerar att man från nästa år skall kunna deldeklarera. Har man sålt sin bostad eller sålt av aktier är tanken att du redan nästa år skall kunna deklarera detta direkt. Skatteverket kan inte bestämma taxering löpande under året men kan däremot löpande bygga på deklarationen med nya affärshändelser.

Fördelen är också att Skatteverket tidigare kan informera om vilka skattemässiga konsekvenser en viss affär får. På det viset hoppas Skatteverket att privatpersoner och företag skall få ökad ekonomisk översyn.

Senast 1 januari 2013 räknar Skatteverket med att deldeklaration skall vara möjligt.
Fler nyheter
IC systems
ic Invoice™
Med IC Invoice™ får du en komplett fakturaservicelösning. Du skickar en fil till oss i stället för att skriva ut fakturorna själv och vi skickar ut och bevakar fakturorna tills du har fått betalt. Alla betalningar kommer naturligtvis direkt till ditt bankkonto och du har alltid tillgång till information om status för varje faktura direkt från IC Invoice™. Mer info
 
ic Enkel Faktura™
Äntligen en tjänst för dig som inte skickar många fakturor per år men ändå vill dra nytta av fullservice för att få betalt. Använder du en redovisningsbyrå, gör du det lätt även för den. Alla bokföringsdata som behövs, skickar vi direkt från tjänsten och dom kan också själva gå in i tjänsten när dom behöver. Du registrerar fakturan själv. Tjänsten är webbaserad. Mer info
 
ic Autogiro™
IC Autogiro™ hanterar allt du behöver för att kunna låta dina kunder betala din fakturor via autogiro. Du väljer om kunden själv skall anmäla sig eller om du vill fortsätta att använda blanketter som kunden fyller i och du själv tar hand om registreringen. När du fakturerar en kund som är godkänd av banken hanterar vi utskick av autogirofakturor och hämtar in betalningar.
 Mer info
 
ic Print™
Vi har skapat IC Print™ för att få full kontroll över utskriften av våra egna dokument. IC Print™ kan även användas när du vill göra ett massutskick. Genom att kombinera funktionerna i IC Print™ med adressuppgifter från din kunddatabas kan vi genomföra kompletta DR-utskick. Kontakta oss så hittar vi en gemensamt bra lösning. Mer info
 
Artiklar
Europeiskt betalningsföreläggande - ny möjlighet att få betalt
Ny lag har börjat gälla som underlättar att få betalt för en fordran i alla EU-länder. En klar fordr...
Läs mer
Mervärdesskatt om du redovisar i Euro
Företag, som har sin redovisning i euro vid redovisningen av uppgifter om mervärdesskatt enligt skat...
Läs mer
Januarikonkurserna ökar trots bra fart i ekonomin
UC publicerade sin konkursstatistik idag. Företagskonkurserna steg med 5 % i januari jämfört med sam...
Läs mer
Sverige ligger efter med elektronisk fakturering
Itella, det finska bolaget, har gjort en konsument- och företagsundersökning av marknaden i Norge, D...
Läs mer

  
webmaster    disclaimer   copyright IC the Invoice Company Sweden AB, 2006
Telefon: 018-4309980
Fax: 018-127202