IC systems
 

Invoice productlogo
IC Autogiro™ hanterar allt du behöver för att kunna låta dina kunder betala din fakturor via autogiro. Du väljer om kunden själv skall anmäla sig eller om du vill fortsätta att använda blanketter som kunden fyller i och du själv tar hand om registreringen. När du fakturerar en kund som är godkänd av banken hanterar vi utskick av autogirofakturor och hämtar in betalningar.

Medgivanderegistrering
För att autogiro skall fungera krävs två saker. Det första är att kunden skall lämna ett medgivande om att du får hämta betalning för din faktura på förfallodagen. Detta är medgivanderegistrering. Detta är vad IC Autogiro™ administrerar åt dig.

Hämta betalningar
När du fakturerar måste kunden informeras om att betalningen av din faktura sker via autogiro och det måste skickas en betalorder till hans bank så att pengarna dras på rätt datum med rätt belopp.

Krav och inkasso ingår
Krav och inkasso ingår. Vi skickar ut en betalningspåminnelse och ett inkassokrav innan obetald faktura förs vidare för ytterligare inkassoåtgärder.

Vad gör du
När du har loggat in med en säker inloggningsmetod kan du själv administrera och se status på dina autogirokunder. Du kan av olika skäl föredra att själv göra registreringen av dina kunders medgivanden. Då gör du detta här. För att kunna använda tjänsten IC Autogiro™ måste du teckna dig för tjänsten Autogiro Privat hos din bank.
 Relaterat
Nyheter
2012-04-22:
Föreningar slipper inte revisor
Om din förening får offentliga bidrag mer än 220000 kronor måste föreningens räkenskaper granskas av en auktoriserad revisor. - När det gäller verksamhet som bedrivs med stöd av skattemedel är det rimligt att verksamheten bedrivs öppet och granskas av revisorer, säger jämställdhetsminister Nyamko Sabuni (FP) i en artikel i tidningen Riksdag & Departement.

Riksdagsledamoten Börje Vestlund ställde en interpellationsfråga i riksdagen om detta krav på föreningar.

- Jag förstår inte varför regeringen inte är lika ambitiös med att vilja minska regelbördan för föreningar och organisationer, som man är när det gäller företag.

Revisorskravet har som bekant tagits bort för företag men för föreningar och organisationer är det inte borttaget.
2012-04-22:
Svensk Industriförening väljer eventlösning från Invoice Company
Svensk Industriförening har valt Invoice Company som leverantör av en lösning för publicering av sina events. Svensk Industriförenining är en arbetsgivarorganisation med knappt 30 branschorganisationer som medlemmar. Sinf och föreningarna arrangerar årligen en mängd aktiviteter och events.

För att samla information om alla aktiveteter valde Sinf en lösning som vi fick leverera, www.sinfevents.se.

På siten publiceras eventen. Deltagarna kan bokar själva in sig. För de event där deltagaren skall faktureras är eventsystemet integrerat med våra fakturatjänster.
2012-04-22:
Deklarera året runt
Skatteverket planerar att man från nästa år skall kunna deldeklarera. Har man sålt sin bostad eller sålt av aktier är tanken att du redan nästa år skall kunna deklarera detta direkt. Skatteverket kan inte bestämma taxering löpande under året men kan däremot löpande bygga på deklarationen med nya affärshändelser.

Fördelen är också att Skatteverket tidigare kan informera om vilka skattemässiga konsekvenser en viss affär får. På det viset hoppas Skatteverket att privatpersoner och företag skall få ökad ekonomisk översyn.

Senast 1 januari 2013 räknar Skatteverket med att deldeklaration skall vara möjligt.
Fler nyheter

Artiklar
Europeiskt betalningsföreläggande - ny möjlighet att få betalt
Ny lag har börjat gälla som underlättar att få betalt för en fordran i alla EU-länder. En klar fordr...
Läs mer
Mervärdesskatt om du redovisar i Euro
Företag, som har sin redovisning i euro vid redovisningen av uppgifter om mervärdesskatt enligt skat...
Läs mer
Januarikonkurserna ökar trots bra fart i ekonomin
UC publicerade sin konkursstatistik idag. Företagskonkurserna steg med 5 % i januari jämfört med sam...
Läs mer

  
webmaster    disclaimer   copyright IC the Invoice Company Sweden AB, 2006
Telefon: 018-4309980
Fax: 018-127202